понеділок, 10 грудня 2018 11:10

Як заблокувати рекламу на Android

Спеціалісти розповіли, як вимкнути рекламу на будь-якому Android-смартфоні.

Реклама хоч і двигун торгівлі і дозволяє розробникам заробити, але дико дратує користувачів своєю надмірною нав'язливістю, передає "Сегодня.Технологии".

Прибираємо повідомлення з веб-сайтів

Спливаючі повідомлення, які приходять в браузері можна заблокувати. В Chrome це можна зробити наступним чином: відкрити настройки браузера і обрати пункт "Налаштування сайтів", там обрати розділ "Повідомлення" і відкрити список сайтів, яким дозволено надсилати сповіщення. З запропонованого списку можна обрати ті сайти, від яких користувач хоче бачити повідомлення. Після цього треба обрати пункт блокувати у вікні.

  Прибираємо повідомлення в браузері Chrome. Фото: segodnya.ua
Прибираємо повідомлення в браузері Chrome. Фото: segodnya.ua

Відключаємо повідомлення

Додатки часто надсилають повідомлення, щоб змусити користувачів відкрити їх зайвий раз. Часом в повідомленнях часто показується реклама від безкоштовних додатків. Існує спосіб їх заблокувати: в налаштуваннях телефону варто знайти пункт "Додатки та повідомлення", у пункті повідомлення потрібно відкрити список всіх, і вимкнути повідомлення від тих, які занадто настирливі.

  Вимкнути сповіщення на Android. Фото: segodnya.ua
Вимкнути сповіщення на Android. Фото: segodnya.ua

"Не турбувати"

Вимкнути сповіщення можна і через настройку режиму "Не турбувати". Варто зайти в "Налаштування" і знайти розділ "Звуки і повідомлення", а в ньому пункт з назвою режиму. Увімкнути його, і користувачу будуть доступні настройки режиму.

  Блокування повідомлень через шторку (Android 5.1.1 і вище). Фото: segodnya.ua
Блокування повідомлень через шторку (Android 5.1.1 і вище). Фото: segodnya.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як купити ялинку легально: розробили мобільний додаток

Смартфони, які використовують кастомні оболонки на базі Android, мають додатковий функціонал для блокування повідомлень і реклами. У Xiaomi це MIUI, у Meizu - Flyme.

Xiaomi

Для початку потрібно відкрити потрібний додаток і перейти до налаштувань. Там знайти опцію "Додаткові налаштування" інатиснути на кнопку - "Отримувати рекомендації" і тоді рекламні повідомлення блокуватимуться.

Meizu

Варто відкрити "Налаштування" і перейти до пункту "Відомості та статус-бар", далі обрати розділ "Менеджер повідомлень" і потрібну програму, щоб вимкнути опцію "Увімкнути сповіщення".

Чи можна прибрати рекламу повністю?

Існує спосіб відключати програму в Android-додатках без додаткових маніпуляцій з прошивками. Додаток DNS66 блокує рекламу на рівні DNS, що означає фільтр трафіку тільки на короткий момент під час установки з'єднання. Однак недоліком є ​​той факт, що службу DNS66 доводиться кожен раз запускати вручну після відходу пристрою в сплячий режим. На додачу до всього, програма абсолютно безкоштовна і з відкритим вихідним кодом. Додаток необхідно встановити у вигляді APK файлу зі сховищ F-Droid, так як Google Play блокує подібні додатки.

  Додаток DNS66. Фото: gadgethacks.com
Додаток DNS66. Фото: gadgethacks.com

Apple наприкінці 2018-го відібрала кращі програми для iPhone та iPad, які настійно рекомендує ознайомитися всім власникам цих мобільних пристроїв. Серед переможців є як корисні додатки, так і розважальні. Кращим додатком 2018-го названо Procreate Pocket - найпопулярніша програма для малювання. Спочатку додаток пропонувався ексклюзивно під iPad, проте цьогоріч розробники випустили версію і для iPhone.

Зараз ви читаєте новину «Як заблокувати рекламу на Android». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі