середа, 01 серпня 2018 21:40

5 найвідоміших технофестивалів світу: де і коли

5 найвідоміших технофестивалів світу: де і коли
Робот Софія. Фото: nv.ua

У світі щодня відбувається багато культурних і мистецьких подій: у прокат виходять фільми, відбуваються концерти зірок, відкриваються виставки і перфоманси. Ці заходи відомі у всьому світі, збирають багато відвідувачів, глядачів і слухачів.

Утім у світі відбувається немало подій, які не поступляться найдрайвовішим виступам зірок шоу-бізнесу. Зокрема, різні науково-технічні фестивалі. Деякі з них відомі скрізь, деякі - менш популярні.

Gazeta.ua пропонує добірку найцікавіших науково-технічних фестивалів з усього світу.

Interpipe TechFest

Головне інженерне шоу України, яке пройде у Дніпрі 15-16 вересня.

Interpipe TechFest - це єдине місце в нашій країні, де можна своїми руками помацати обладнання космічної ракети і авіаційні двигуни.

У рамках Interpipe TechFest 2018 відбудеться виставка-презентація науково-популярних книг Dnepr Book Show. Фанати Lego зберуть відразу кілька легендарних об'єктів - Hogwarts Land і героїв Marvel.

Торік на заході представили масштабну зону LEGO. Відвідувачі взяли участь у будівництві легендарних об'єктів кіноепопеї "Зоряні війни" - Зірки Смерті, R2D2, імперського штурмовика і корабля повстанців X-WING. Для будівництва використали 200 тис. кубиків.

CES

Consumer Electronics Show технологічна виставка, на якій великі компанії і маловідомі стартапи показують нові продукти. Відбудеться 8-11 січня в 2019 року в Лас-Вегасі.

Підвищений інтерес до заходу викликав робот Софія від компанії Hanson Robotics. Його побачили майже 200 тис. осіб.

Софія може підтримувати нескладні бесіди з людьми. На її обличчі відбивається до 60 різних емоцій. У минулому році Софія отримала підданство Саудівської Аравії і стала першим в світі роботом з паспортом. Інженери навчили робота не тільки ходити, а й танцювати.

Hannover Messe

Одна з найбільших промислових виставок відбудеться з 1 по 5 квітня 2019-го.

Захід проводять у німецькому Ганновері з 1947 року. На виставці щороку презентують близько 6 тис. різних експонатів. Захід відвідують до 200 тис. відвідувачів.

Hannover Messe охоплює автомобільну промисловість, нанотехнології, телекомунікації, електроніку тощо. До прикладу, у 2015-му італійські винахідники презентували робота-піаніста - Teotronico. Він має 19 пальців, які дозволяють грати швидше людей.

World Science Festival

Всесвітній фестиваль науки відбудеться у травні 2019 року в Нью-Йорку. Головна мета заходу - зацікавити суспільство наукою, показати, що вона цікава.

Під час заходу проводять різні перфоманси. Так, на минулому World Science Festival на Манхеттені перехожі бачили 12 тонний акваріум. Експонат назвали Ноloscenes. У великий акваріум заповнений водою занурили артиста. Він виконує повсякденні домашні справи. Вода в акваріумі перебуває у русі: поступово спорожняєте акваріум і знову наповнює його.

Ноloscenes - це метафора, яка відображає наслідки від повені до глобального потепління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найцікавіших смартфонів із виставки CES-2017

London TechWeek

Найбільший технологічний фестиваль в Англії. Відбудеться 10-16 червня 2019 року в столиці Британії.

Захід присвячений впливу технологій на промисловість і суспільство. Торік основними темами техфесту були "Бізнес", "Кібербезпека", "Діджитал трансформації", "Інновації", "Люди і навички", "Соціальний сектор" і "Стартапи". Захід відвідали більше 15 тис. осіб.

Головна подія наступного фестивалю - виставка TechXLR8. На ній можна ознайомитися з останніми новинками AR і VR технологій, IoT, 5G, рішеннями в сфері смарт-транспорту і мобільності.

Південнокорейський бренд Samsung презентуваав на виставці CES 2018 нові електронні пристрої. Це - три три пристрої від експериментальної лабораторії C-Lab. Це - акустична система S-Ray, гарнітура для людей з поганим зором Relumino та фітнес-трекер GoBreath.

Зараз ви читаєте новину «5 найвідоміших технофестивалів світу: де і коли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі