середа, 08 грудня 2010 16:55

Знизити температуру можна апельсинами

Знизити температуру можна апельсинами

Апельсини багаті на вітаміни В, С і А. Вони сприяють очищенню крові, тонізують весь організм, наділяють його життєвою силою і енергією, покращують апетит.

Апельсини містять протицингові речовини і тому запобігають і лікують цингу. Вони також лікують закрепи. Вони корисні при анемії або недокрів'ї, нетравленні, втраті апетиту, слабкості і млявості за рахунок вітаміну В, що міститься в них, пише Врач.тв.

Саліцилова кислота, що міститься в апельсинах, дозволяє з успіхом використовувати ці фрукти при високій температурі. Із старовини відомий рецепт такого напою: 3–4 часточки апельсина заливають 50 мл кип'яченої води кімнатної температури і настоюють протягом тридцяти хвилин.

Для боротьби з мігренню використовують такий рецепт: неочищені від шкірки апельсини, хрін і чебрець пропускають через м'ясорубку, в одержану масу додають 5–6 столових ложок коньяку, після чого ретельно все перемішують. Чотирикратний прийом сорока грамів такого коктейлю протягом дня запобіжить черговому нападу головного болю.

Нагадаємо, американські дієтологи радять запивати гамбургери і картоплю фрі не газованою водою, а натуральним апельсиновим соком.

Дослідження виявило, що вживання апельсинового соку з жирною і углеводистою їжею зупиняє зростання рівня вільних радикалів і прозапальних молекул.

Зараз ви читаєте новину «Знизити температуру можна апельсинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі