вівторок, 12 серпня 2008 16:04

Знайдено три способи поліпшити мозкову діяльність

Що вимагає Ваш мозок? Питання назасипку. А вимагає він не так багато, як здається на перший погляд.

По-перше, потрібно більше займатися сексом і їсти темний шоколад плюс поширена в скандінавських країнах звичка їсти на сніданок холодне м"ясо - ось кращий спосіб розвинути інтелект. А ось проглядання мильних опер, спілкування зі скигліями і дієт на основі знежирених продуктів слід уникати, якщо ви хочете підвищити свої розумові здібності, йдеться в книзі "Навчіться тренувати мізки" ("TeachYourselfTrainingYourBrain"). Більшість із зібраних в цій книзі рад вельми оригінальні, але автори книги, Тері Хорн і Саймон Уттон, говорять, що вони грунтуються на результатах новітніх наукових досліджень.

За їх словами, розхоже твердження про те, що з віком працездатність мозку неминуче погіршується, не відповідає дійсності, і з цим явищем можна боротися. Хорн, який викладає в університеті, говорить: "Впродовж десятиліть було прийнято вважати, що розумові здібності програмуються на генетичному рівні. Але тепер з"ясовується, що вони залежать від способу життя. У силах людини дотримуватися такого способу життя, який дозволить не тільки уникнути неминучого, як вважалося раніше, погіршення когнітивних здібностей після 17 років, але і постійно покращувати їх протягом всього життя. Виходячи з наших тверджень, людина вільна вирішувати, розвивати їй свої когнітивні здібності чи дозволити їм померти", повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Знайдено три способи поліпшити мозкову діяльність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі