середа, 22 жовтня 2008 13:31

Знайдений новий спосіб омолодження шкіри

Світлодіоди можуть стати альтернативою косметичній хірургії і ін"єкціям ботокса - їхнє світло омолоджує шкіру і скорочує число зморшок, заявляють автори дослідження, опублікованого в журналі CrystalGrowth & Design.

Світлодіоди - напівпровідникові прилади, що випромінюють світло при пропусканні електричного струму, відомі з 1907 року, але лише в останні десятиліття їх сталі широко застосовувати, зокрема, в економічних освітлювальних приладах і моніторах.

Автори дослідження, учені з німецького університету Ульма Андрій Зоммер і Дань Чжу, відзначають, що видиме світло високої інтенсивності вже 40 років використовується в медицині для прискорення загоєння ран. Це світло проникає під шкіру, впливаючи на тканини під нею. До цих пір, проте, учені не знали физико-хімічних механізмів цієї дії.

Учені повідомляють, що їм вдалося з"ясувати, як "працює" світло - воно міняє молекулярну структуру схожого на клей шару води на білці еластині. Цей білок забезпечує еластичність шкіри, кровоносних судин, серця і інших органів. Світло знімає шар молекул, які оточують білок, відновлюючи тим самим його еластичність і знижуючи число зморшок.

"Отримані результати показують, що наш підхід може бути включений в програму глибокого омолодення тіла", - говорять дослідники, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Знайдений новий спосіб омолодження шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі