неділя, 20 липня 2008 11:36

Знайдені ліки від всіх хвороб серця

Знайдені ліки від всіх хвороб серця
Після п"ятнадцятирічних досліджень американські кардіологи виявили чинники, що впливають на роботу серця.

Уникнути захворювань серцево-судинної системи допоможуть позитивний настрій і оптимістичні думки. До такої думки прийшли американські кардіологи після п"ятнадцятирічних досліджень.

Експерименти проводили співробітники Університету Рочестера. Лікарі відкрили, що люди, зберігаючий спокій і надію на краще навіть в найкритичніших ситуаціях, страждали від хвороб серця в три рази рідше, ніж їх песимістичні побратими по нещастю. Серед оптимістів також зафіксовано набагато менше смертельних випадків від серцевих нападів і апоплексичних ударів.

Відзначимо, що обстеження проводилося на людях різного віку - від тридцяти п"яти до сімдесяти п"яти років. При цьому всі учасники оглядів раніше не мали проблем з серцем, повідомляють Дни.ру.

На думку лікарів, цілющий вплив оптимізму пояснюється тим, що людина позбавляється від напруги, що приводить до кардіологічної дисфункції. Позитивно настроєний індивід також менше страждає від шкідливих звичок, викликаних надмірним неспокоєм і стресом. Отже, скорочується негативний вплив на організм куріння, зловживання алкоголем, переїдання, сидячого способу життя і ігнорування медичних обстежень.

На основі зібраних матеріалів учені порадили людям менше переживати і не витрачати час на підготовку до непередбачених труднощів. Фахівці стверджують, що набагато корисніше просто радіти життю, не забуваючи піклуватися при цьому про власне здоров"я.

Зараз ви читаєте новину «Знайдені ліки від всіх хвороб серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі