понеділок, 28 липня 2008 09:31

Знайдені ліки від хронічної втоми

Синдром хронічний втоми - потенційно тривала хвороба, що викликає значні проблеми здоров"я і фізичну недієздатність. В світі кожна сота людина страждає від цього розладу, який не піддається ніякому лікуванню і досі невідомі причини його виникнення.

Британські лікарі Оксфордського Університету заявляють, що ефективним, простим і не медикаментозним способом позбавлення від надмірної втоми може стати пізнавальна працетерапія. Ця методика включає активні фізичні і розумові заняття, націлена на психологічний вплив на людину і культивування позитивного настрою в житті, передає NEWSLAND.

Фахівці перевірили працетерапію на більше тисячі пацієнтах з хронічною втомою. Людям приписали щоденні фізичні вправи і зайнятість будь-яким видом фізичної або розумової діяльності: починаючи від садівництва і автомеханіки до малювання і вивчення нових мов. Учасники займалися із спеціально підготовленими інструкторами, проте, за словами експертів, особливість працетерапії в тому, що будь-яка людина може самостійнозмінити звичний спосіб життя і в будь-якому віці захопитися незнайомою справою або хобі.

Було доведено, що працетерапія в більшості випадків позбавила людей від підвищеної стомлюваності, депресії, денної сонливості, дисфункції імунної системи, болю в м"язах, гіпоксії і погіршення навиків уваги.

Зараз ви читаєте новину «Знайдені ліки від хронічної втоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі