середа, 25 лютого 2009 13:17

Знайдена причина появи сивини

Знайдена причина появи сивини
Група європейських дослідників виявила, що механізм появи сивини полягає в порушенні процесів розщеплення перекису водню, що утворюється в волосяних цибулинах. У результаті його накопичення знижується активність ферментів синтезу пігменту меланіну, який надає волоссю його натуральний колір.

Користуючись методикою інфрачервоної Фур"є і Рамановской спектроскопії, вчені виявили, що в цибулинах сивого волосся накопичується перекис водню, який в мікроскопічних кількостях утворюється у всіх волосяних цибулинах, але в нормі швидко розщеплюється ферментом каталазу (пероксидази).

Сивина з"являється, коли під впливом вікових змін, генетичної схильності або захворювань в волосяних цибулинах значно знижується активність каталазу, а також метіонінсульфоксідредуктаз А і Б-ферментів, які беруть участь у синтезі меланіну. В результаті цього продукція меланіну знижується, що призводить до втрати волоссям кольору.

Крім цього, дослідники встановили, що в лабораторних умовах пошкоджуючої дії перекису водню на ферменти синтезу меланіну можна запобігти амінокислотою L-метіонін, повідомляє Медпортал.
Зараз ви читаєте новину «Знайдена причина появи сивини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі