пʼятниця, 02 листопада 2018 13:47

Зміїний по-африканськи: борделі, бараки і бари на крихітному острові
12

Острів Мігінго між Угандою і Кенією
Фото: theguardian.com
Острів Мігінго між Угандою і Кенією
Острів Мігінго між Угандою і Кенією
Острів Мігінго між Угандою і Кенією
Острів Мігінго між Угандою і Кенією

Африканський острів Мігінго між Угандою та Кенією – округле скелясте утворення, покрите халупами. Він настільки малий, що відображається не на всіх картах.

Площа становить 2 тис. кв. м. Забудований будинками із гофрованого заліза, барами і борделями, де проводять час місцеві жителі.

Мігінго – причина розбрату між Угандою та Кенією. 2 держави не можуть вирішити, кому він належить. Про це пише видання The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 місць України, які страшно відвідувати

Протягом багатьох років улови рибальських громад навколо озера Вікторія поступово скорочувалися. На початку 2000-х острів почав привертати увагу влади Уганди, яка прислала своїх офіційних представників на Мігінго. Хотіли оподаткувати рибалок і запропонувати їм захист від піратів. Кенійські рибалки почали скаржитися на вимагання з боку угандійців і на витіснення їх із острова. Таким чином, 2009-го обидві країни ледь не зіткнулися. Через відсутність будь-яких рішень з приводу кордонів острів перебуває під спільним керуванням обох країн.

Жителі Мігінго щодня виловлюють рибу, потрошать її на каменях, смажать і нанизують на дріт між іржавими металевими халупами. Простір на острові у ціні. Незважаючи на напруженість, життя місцевих мешканців йде більш-менш спокійно. Останній скандал стався у середині вересня, коли Кенія спробувала підняти свій прапор на Мігінго. До того майорів лише прапор Уганди.

Британський історик Роберт Гренвілл написав книгу, в якій дослідив 150 найбільш моторошних місць на планеті.

Зараз ви читаєте новину «Зміїний по-африканськи: борделі, бараки і бари на крихітному острові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі