понеділок, 12 березня 2018 18:47

Життя в реальному СРСР - унікальні фото
18

Реальне життя в СРСР була далека від цих фантазій - і щоб її побачити, потрібно дивитися не на малюнки, а на фото тієї епохи.

Багато професійних фотографів у вільний від роботи час займалися побутовим фото.

Але часто вони були змушені знищити частину своїх фотоархівів за звинувачення в "очорненні соціалістичної дійсності" пише у себе в ЖЖ блогер Максим Мирович.

Бригада ізолювальниць на відпочинку, 1978 рік
Фото: maxim-nm.livejournal/"ТРИВА"
Найбільше відома фотографія "Трива", зроблена в Новокузнецьку в 1982 році, називається приймальники склотари
Новосёл Ордженикидзевского района, 1984 рік
Під магазином
"Вихід зміни з шахти Распадська", 1974 рік

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підлітки-рокери і дідусі з наколками - показали дозвілля у СРСР

Одні з тих, хто показав реальне життя тієї епохи - фотографи Володимир Соколаєв, Володимир Воробйов та Олександр Трофимов. Вони створили творчу групу "Трива". Головний принцип роботи фотографів був таким - повна відмова від ретуші і постановочних кадрів.

Вперше технологію будівництва дешевих панельних будинків розробили у Франції. Після Другої світової війни у країні не вистачало житла. Збірні панельні будинки розробив архітектор Ле Корбюзьє. Їх почали будувати по всій Європі. У 1955 такі будинки почали будувати у СРСР. Вони з'явилися після директиви керівника СРСР Микити Хрущова "Про усунення надмірностей в проектуванні і будівництві". Найпершими радянськими хрущовками займався архітектор Віталій Лагутенко.

Зараз ви читаєте новину «Життя в реальному СРСР - унікальні фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі