понеділок, 10 листопада 2008 13:34

Жіночий оргазм не залежить від прелюдії - учені

Жіночий оргазм не залежить від прелюдії - учені

Впродовж багатьох років теоретики сексу упевнено радили: ніякого коїтусу без попередніх ласк - інакше партнерка не отримає бажаного задоволення. Тепер статева патетика може опинитися під питанням: масштабне дослідження жіночого оргазму показало, що вірогідність цієї запаморочливої події майже не залежить від романтичної стимуляції.

Перевірити на міцність правила гри вирішили британські і чеські учені. Вони обстежували 2360 жінок різного віку, попутно ставлячи їм питання про інтимне життя, - зокрема про прелюдії, статевий акт і, звичайно ж, про досягнення оргазму.

Звіт про цю роботу опублікований в JournalofSexualMedicine.

Після обробки всіх даних з"ясувалося, що середній час попередніх ласк складає 15,4, а генітального контакту - 16,2 хвилин.

Але найцікавіше спостереження полягало не в цьому, а в практично повній відсутності зв"язку між прелюдією і кульмінацією сексуального збудження. На ділі вірогідність оргазму виявилася прямо пропорційною тривалості коїтусу.

"Все це не відповідає популярній у терапевтів і інших фахівців точці зору. Необхідно приділяти більше уваги хронометражу головного процесу", - діляться своїми враженнями Стюарт Броді (StuartBrody) з університету Західної Шотландії (UniversityoftheWestofScotland) і Петро Уейсс (PetrWeiss) з Карлова університету в Празі (UniverzitaKarlova).

Учені підкреслюють, що дані про тривалість сексу суперечать результатам, що раніше публікувалися в США, де мова йшла про 5-7 хвилин. Автори дослідження вважають, що тут вся справа в чутливості європейців і зайвій цілеспрямованості американців.

Що ж, інтимні нюанси завжди дуже індивідуальні, повідомляє Membrana

Зараз ви читаєте новину «Жіночий оргазм не залежить від прелюдії - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі