понеділок, 01 вересня 2008 16:56

Зелений чай захищає клітини головного мозку

Якщо у вас виникли проблеми з пам"яттю, пов"язані з обструктивним апное уві сні, не дивуйтеся, якщо лікар призначить Вам зелений чай.

Обструктивне апное - найбільш поширене порушення дихання уві сні, яке виявляється періодичними його зупинками. Такия стан обумовлює зміни рівня кисню в крові і впливає на стан всіх органів і систем, викликає кисневе голодування головного мозку.

Обструктивне апное уві сні збільшує ризик розвитку артеріальної гіпертензії, інфарктів, інсультів і погіршує стан пам"яті.

Згідно з результатами дослідження, які опубліковані в Американському журналі штучної вентиляції і інтенсивної терапії, антиоксиданти, які містяться в зеленому чаї, здатні поліпшити пам"ять у пацієнтів, що страждають обструктивним апное уві сні. Зелений чай містить речовини під назвою поліфеноли, які захищають клітини головного мозку від нейродегенератівних уражень.

У експерименті учені протягом 2 тижнів періодично обмежували доступ кисню щурам, що було рівносильне обструктивному апное уві сні у людей. Половина щурів отримували нормальну воду, а другій половині в неї додавали поліфеноли із зеленого чаю. Потім вчені оцінювали у щурів здібність до навчання і запам"ятовування. Із завданням краще впоралися ті щури, які отримували поліфеноли.

Учені вважають, що їх відкриття підтверджує вміст в зеленому чаєві речовин, що поліпшують пам"ять у людей, які страждають від обструктивного апное уві сні. Поліфеноли також містяться в багатьох напоях і продуктах, включаючи зелений чай, червоне вино і певні фрукти і овочі, повідомляє Newsland.
Зараз ви читаєте новину «Зелений чай захищає клітини головного мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі