понеділок, 24 березня 2008 12:06

Здорове харчування допомагає дітям краще вчитися

Здорове харчування допомагає дітям краще вчитися
Діти, які правильно харчуються, мають кращу академічну успішність в школі. До такого висновку прийшли канадські дослідники Університету Альберти, розглянувши дієтичні переваги, вагу, зріст і рівень успішності п`яти тисяч школярів.

Збагачення раціону дитячого харчування фруктами, овочами, зерновими і білковими продуктами, кальцієм було пов`язано з швидшим виконанням домашньої роботи, кращими результатами тестів, іспитів і загальною високою успішністю. У тих учнів, які регулярно вживали їжу з великою кількістю насичених жирів і солі, навпаки були зафіксовані погані оцінки. Школярі, що отримують правильне і здорове харчування, як вдома, так і поза домом - на 41% менше ймовірно мали низьку письменність. За словами фахівців, крім соціально-економічних чинників, якість харчування теж грає істотну роль для ефективності пізнавальних навиків молодого організму, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Здорове харчування допомагає дітям краще вчитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі