четвер, 05 травня 2011 16:38

Запуск першого українського супутника зв'язку відкладений на 2013 рік

Запуск першого українського супутника зв'язку відкладений на 2013 рік

Перший український телекомунікаційний супутник "Либiдь" буде запущений в середині 2013

Про це повідомив керівник канадської компанії MacDonald, Dettwiler and Associates (MDA) Деніел Фрідманн.

Він сказав, що виробництво космічного апарату було тимчасово зупинено, поки українська влада погоджували для супутника позицію на геостаціонарній орбіті і реєструвала діапазон частот радіомовлення в міжнародних органах.

За словами Фрідманна, узгодження затримали роботу компанії MDA за даним контрактом на чотири місяці. Однак він додав, що недавно Україні вдалося вирішити ці проблеми і створення супутника відновилося.

У початку червня 2010 року генеральний конструктор і генеральний директор підприємства "Інформаційні супутникові системи" імені Решетньова"(ІСС, Железногорськ, Красноярський край) Микола Тестоєдов повідомив, що ІСС разом з MDA побудують супутник "Либiдь", запуск якого в той час планувався на 2012 рік.

"22 травня відбулося підписання контракту з канадською фірмою MDA на спільне будівництво космічного апарату "Либiдь" для України. Відповідно до цього контракту, ІСС виготовляє платформу "Експрес-1000Н" і робить загальну інтеграцію супутника, включаючи проведення пускової кампанії", - сказав він.

Нагадаємо, нещодавно шматок українсько-російської ракети "Зеніт" впав у США і переполошив NASA.

Зараз ви читаєте новину «Запуск першого українського супутника зв'язку відкладений на 2013 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі