понеділок, 21 липня 2008 13:27

Заняття спортом роблять людей розумнішими

Пацієнти з діагнозом хвороби Альцгеймера можуть поліпшити розумові здібності і зменшити прогресію нервово-мозкового розладу за допомогою фізичних вправ, пропонують медики Університету Канзасу.

У американському дослідженні хворим наказали заняття фітнесом або різними видами спорту з помірною інтенсивністю. Потім були проаналізовані результати сканування головного мозку і тестів на пізнавальні навики. Було доведено, що фізична активність захищає мозок від недоумства і в 4 рази скорочує процес мозкового стискування і втрати сірої речовини.

Люди з ранньою стадією хвороби Альцгеймера можуть зберегти мозкову функціональність на тривалий час, регулярно тренуючись, стверджують неврологи. Збереження об"єму мозку за рахунок спортивної активності приводить до кращих пізнавальних здібностей і вдосконалення інтелектуальних можливостей. Отримані дані в черговий раз доводять важливість активного способу життя і поліпшення фізичної форми для правильної роботи всього організму і його захисту від хронічних хвороб, уклали лікарі, повідомляє АМІ-ТААС.

Зараз ви читаєте новину «Заняття спортом роблять людей розумнішими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі