пʼятниця, 04 липня 2008 11:07

Заняття фітнесом не допомагає худнути і не поліпшує здоров"я

Заняття фітнесом не допомагає худнути і не поліпшує здоров"я
Заняття спортом або аеробікою в спеціальних фітнес-центрах не дозволяють людині скинути зайву вагу і зменшити сантиметри на талії.

До такого висновку прийшли фізіотерапевти з Університету Міссурі, обстеживши людей, які стежать за своєю фігурою і регулярно відвідують спортивно-оздоровчі комплекси.

Експерти спробували з"ясувати, наскільки членство в таких клубах допомагає зменшити кілограми, прибрати жирові відкладення і поліпшити здоров"я. Виявилось, що за 12 тижнів учасники втрачали в середньому 5% маси тіла або приблизно 4 кілограми. Проте більший відсоток від втраченої ваги складала м"язова тканина тіла, а не жир. 

Фахівці помітили, що жири в організмі людей не згорали взагалі, а м"язова тканина була зменшена в набагато більшій пропорції, чим очікувалося.

Втрата м"язів часто уповільнює метаболічні процеси, тому дослідники говорять, що те, з чого складається наше тіло, набагато важливіше, ніж власне його вага.

Для вимірювання кількості черевного жиру використовувалася комп"ютерна томографія. За словами американських лікарів, поліпшення здоров"я відбувається якраз при скороченні внутрішньочеревного жиру навколо життєво необхідних органів. На це якраз не робився акцент під час фізичних вправах будь-якої інтенсивності у спортзалах.

Медики з"ясували, що для ефективного схуднення важливо не просто качати м"язи або бігати по автоматичній доріжці пару разів на тиждень, а підходити до цього комплексно - тобто вірогідність досягти хороших результатів без змін в дієті і регулярній фізичній активності дуже низька.

Крім того, згідно зі статистикою, майже половина людей кидають тренування у фітнес-центрах після шість місяців.
 
Newsland.
Зараз ви читаєте новину «Заняття фітнесом не допомагає худнути і не поліпшує здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі