вівторок, 16 липня 2019 14:09

Жахи професії бухгалтера: чому ця робота має оплачуватися дорого

16 липня в Україні відзначають День бухгалтера і аудитора. До 2018-го це був просто День бухгалтера. Саме 16 липня 1999-го прийняли закон "Про бухгалтерський облік і фінансову звітність в Україні". Документ визначає правові основи організації, регулювання і ведення бухобліку. До 2004-го федерація аудиторів і бухгалтерів України відзначала день неофіційно.

Працювати бухгалтером тривалий час було і залишається дуже престижно. Багато людей хоче поєднати своє життя із даною професією. Однак будні бухгалтера далеко не завжди сповнені задоволенням і лаврами.

До переваг даної професії належить стабільний досить високий заробіток, наявні вільні вакансії, влада та можливість працювати на себе. Такі "плюси" професії можуть створити хибне уявлення про однозначну привабливіть даної спеціальності.

Однак за зовнішніми перевагами можуть ховатися невидимі, прикрі особливості фаху, які з легкістю перевернуть уявлення про бухгалтерську роботу з ніг на голову.

Робота бухгалтером означає постійний тиск, велику відповідальність і монотонність. Частина життя, напевне, буде проходити за жорстким незмінним графіком, до якого людина звикає та невдовзі для неї це стає нормою. Так ви спершу із задоволенням чекаєте на завершення першого кварталу, далі другого, а потім це стається рік за роком, і ось вже і частина життя пройшла повз.

Розчарування додає ненормований робочий день. На робочому місці, навіть якщо це комфортний офіс із приємною атмосферою, нерідко доводиться проводити 10 чи більше годин. При цьому ви маєте залишатися сконцентрованою, урівноваженою та посидючою людиною, ще й бажано із гарним почуттям гумору.

Важливі особисті якості. Бухгалтер - людина чесна, витривала, уважна та пунктуальна, із розвиненим логічним мисленням. Саме тому робота підійде не кожному.

Як бухгалтер ви будете мати велику кількість різнобічних завдань та обов'язків. Колеги задаватимуть різні запитання, уточнення, просити про допомогу чи пораду. Якщо керівник щось наплутає, потрібно буде розібратися і свою роботу вдало виконати у рамках дедлайнів. Для цього потрібні сталеві нерви.

Бухгалтери отримують зауваження, а за особливі помилки чи прорахунки - штраф із власного гаманця. Це робота, яка передбачає велику або дуже велику матеріальну відповідальність

Щодо бухгалтерів вимога мати досвід роботи є досить жорсткою. Навіть кілька сертифікатів від провідних курсів бухгалтерів не забезпечать місце із високим заробітком. Починати доведеться із непопулярної посади нижчого рівня, щоб поступово отримати досвід.

Представники податкової інспекції довго і ретельно переглядають звіти сторінка за сторінкою в пошуках можливої помилки. Якщо так, то на бухгалтера чекає одноманітна багатогодинна перевірка паперів, пояснення розбіжностей і виправлення помилок.

Автор: DailyMoneyExpert
  Представники податкової інспекції довго і ретельно переглядають звіти сторінка за сторінкою в пошуках можливої помилки. Якщо так, то на бухгалтера чекає одноманітна багатогодинна перевірка паперів, пояснення розбіжностей та виправлення помилок.
Представники податкової інспекції довго і ретельно переглядають звіти сторінка за сторінкою в пошуках можливої помилки. Якщо так, то на бухгалтера чекає одноманітна багатогодинна перевірка паперів, пояснення розбіжностей та виправлення помилок.

Бухгалтери мають чимало турбот із законодавчою базою. Обсяг інформації із законодавства надзвичайно великий. Зміни, які вносять до законодавства, відбуваються так часто, як змінюється погода. Бухгалтери постійно слідкують за останніми оновленнями, нишпорять інтернет-ресурсами аби не проґавити нове у законодавстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Главбуха Київського метрополітену підозрюють у збитках на 26 млн

Працівники бухгалтерії часто страждають від утоми, виснаження та головного болю. Довге сидіння без зміни місця призводить до подальших проблем із здоров'ям. Може турбувати біль у попереку, спині, а також поганий раціон харчування. Типовим для бухгалтерів є зниження зору як наслідок довготривалого використання технічних засобів.

Люди, які віддані даній професії, через її недоліки і складнощі, гідні визнання та вдячності.

Сьогодні, 16 липня, в Україні відзначатимуть День бухгалтера. В Україні цей день почали святкувати на офіційному рівні з 2004-го. 2018-го змінили назву свята - тепер це День бухгалтера та аудитора.

Зараз ви читаєте новину «Жахи професії бухгалтера: чому ця робота має оплачуватися дорого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі