вівторок, 11 жовтня 2011 16:03

З тайської ферми втекла сотня крокодилів

З тайської ферми втекла сотня крокодилів

З ферми в тайській провінції Утхайтхані втекли близько ста крокодилів, пише у вівторок, 11 жовтня, видання Bangkok Post. Відомості про втечу тварин підтвердили в департаменті охорони навколишнього середовища, співробітники якого попросили жителів Таїланду не впадати в паніку в зв'язку зі звісткою про те, що трапилось.

За словами представника природоохоронного відомства, втікачі не становлять загрози для людини, так як виросли в неволі й звикли до людей. Тим паче, більшість крокодилів, які втекли, ще молоді і їх довжина не перевищує одного метра.

"Будь ласка, не панікуйте. Ці крокодили не такі суворі, як їх побратими, що живуть у дикій природі. Навіть, навпаки, тварини-втікачі самі швидше злякаються людей, ніж налякають їх", - цитує видання представника департаменту.

Співробітники ферми, з якої втекли крокодили, попросили своїх колег і мисливців на крокодилів допомогти їм у пошуку і затриманні втікачів. За тварин, яких вдасться повернути на ферму, керівництво крокодилового господарства готове заплатити по три тисячі бат (приблизно 71 євро).

Повінь, викликана зливами, триває в Таїланді вже кілька місяців. За цей час жертвами стихійного лиха стали понад 200 осіб. Повінь вже зараз називають найбільш руйнівною в країні за всю історію спостережень. Затоплено більшість провінцій Таїланду.

Раніше втеча крокодилів через повінь була зафіксована в Паттайї. Там у середині вересня з ферми втекли близько двадцяти крокодилів.

Зараз ви читаєте новину «З тайської ферми втекла сотня крокодилів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі