пʼятниця, 30 травня 2008 15:14

З країн СНД потелефонувати додому найдешевше

 

"У червні збираюся їхати до Єгипту на два тижні, — каже киянка

23-річна Ольга Самійленко. — Як би це так, щоб із рідними залишатися на зв"язку? Чула, що можна користуватися роумінгом. Та, кажуть, дорого".

Ще торік компанія "Київстар" визначила шість тарифних зон. У кожній встановлено тарифи на вхідні й вихідні дзвінки. Такі самі — на роумінг у мережі "Діджус".

До СНД належать країни: Білорусь, Вірменія, Грузія, Казахстан, Молдова, Росія та Узбекистан. До зони Європа-1: Греція, Кіпр, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Угорщина та Швеція. Решта європейських країн перебувають у зоні Європа-2.

До Азії входять Малайзія, Пакистан, Таїланд, Туреччина. До Америки — Бразилія, Французька Гвіана, Гваделупа, Мартиніка, Тринідад і Тобаго. До інших країн належать Алжир, Єгипет, Ізраїль, Кенія та Саудівська Аравія.

У компанії радять встановити на телефоні автоматичний режим пошуку мережі, тоді апарат зможе вибрати її з найкращим рівнем сигналу.

Щоб перевірити залишок коштів на рахунку, необхідно надіслати текстове повідомлення з латинською літерою "В" на номер 445. Інформацію про залишок отримаєте у вигляді текстового повідомлення. Послуга коштує стільки ж, як і СМС.

Нещодавно у МТС також посортували тарифні зони для роумінгу. Щоправда, їх тут лише п"ять. До першої належить група компаній МТС у СНД із найдешевшими тарифами. Сюди входять МТС Росія, МТС Білорусь, МТС Узбекистан, BCTI Туркменістан та Вівацел Вірменія.

З "Телмі" телефонує по 1 грн/хв.

У "Білайні" немає розподілу на зони, кожна країна має тарифи. Дізнатися про них можна на сайті компанії www.beeline.ua. Потрібно зайти в розділ "Міжнародний роумінг" і вибрати регіон, до якого вирушаєте.

Натиснувши на країну, отримаєте код мережі, сторінку оператора в Інтернеті, номери екстрених викликів, довідкової служби, код міжнародного доступу. Також дізнаєтеся про вартість вхідних дзвінків, вихідних по країні, до України і міжнародних та СМС.

— У нас є пільговий роумінг, — розповідає Ярослав Долгов, 29 років, із компанії "Білайн". — У Росії для цього треба зареєструватися в мережі "Білайн". Тоді приймати дзвінки можна буде по 3,54 грн/хв., а телефонувати на номери "Білайна" у Росії по 4,04 грн/хв.

До України можна телефонувати по 7,07 грн/хв., до інших країн — по 19,19 грн. Вартість СМС — 0,61 грн.

Така ж система пошуку в оператора life:). Про неї можна прочитати на сайті www.life.com.ua.

— Перед від"їздом переконайтеся, що маєте достатньо коштів на рахунку, — радить Надія Лубніна, 25 років, із компанії "Лайф". — Щоб телефонувати в роумінгу, мінімальна сума залишку на рахунку має покривати хоча б вартість хвилини чи СМС.

Щоб зателефонувати з іншої країни на номер стаціонарного телефону в Україні, слід набрати міжнародний код доступу "+", далі міжнародний код України — 38 — та міжміський код (наприклад, 044 — для Києва), а потім номер телефону — ХХХ ХХ ХХ. Наприклад:

+ 38 044 XXX XX XX.

Киянин Роман Гольд, 23 роки, за кордоном не користується роумінгом, має карту оператора "Телмі". З неї телефонує до будь-якої країни по гривні за хвилину.

— І вхідні практично безкоштовні, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «З країн СНД потелефонувати додому найдешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі