понеділок, 07 липня 2008 11:26

З чого починається лікування ожиріння

З чого починається лікування ожиріння
Основні методики лікування ожиріння зводяться до трьох головних методів. По-перше, зміна образу життя і харчування, по-друге, лікування за допомогою лікарських препаратів, по-третє, хірургічне лікування. Для кожного пацієнта розробляється свій особливий комплексний курс лікування.

Перший метод включає корекцію харчового раціону, лікування захворювань, що розвинулися через ожиріння, фізичні вправи, косметологічні процедури тощо. За допомогою лікарських препаратів відбувається придушення активності центру голоду, що розташований в головному мозку. Нарешті, хірургічне лікування полягає в накладанні шлункового бандажа або шунтуванні шлунку.

Який би курс лікування не був запропонований пацієнтові, він не повинен призвести до різкої втрати ваги. Під час схуднення організм повинен встигати адаптуватися до нового стану, інакше може статися стрес і розвинуться нові захворювання, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «З чого починається лікування ожиріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі