вівторок, 01 квітня 2008 10:40

Вживання сосисок загрожує раком

Як повідомляє DailyMail, всього одна сосиска в день істотно збільшує ризик захворювання раком кишки, однією з найнебезпечніших форм даного захворювання, попереджають експерти Усесвітнього фонду дослідження раку.

50 г переробленого м"яса в день підвищують ризик утворення злоякісної пухлини на 1/5, показує дослідження. Перероблене м"ясо - м"ясо, що пройшло копчення, засолку або будь-яку іншу обробку за винятком заморожування, включає бекон, окіст, копчену яловичину, салямі і хот-доги. У список також входять сосиски, гамбургери і фарш, якщо вони оброблені сіллю або хімічними добавками для збереження.

"Ті, хто не може повністю відмовитися від переробленого м"яса, мають, принаймні, скоротити кількість його споживання", підкреслив професор Фонду Мартін Уайзмен. "Ми дійсно рекомендуємо людям уникати вживання переробленого м"яса, але мова не йде про "все або нічого", додав він. "Дві третини людей не знають про зв"язок між переробленим м"ясом і раком кишки, тому вони не можуть приймати правильні рішення про те, що їм можна їсти, а що ні", відзначив професор.

Рак кишки у Великій Британії є причиною смерті 16 тис. людей в рік . Тільки рак легенів випереджає рак кишки за кількістю летальних результатів. Перероблене м"ясо також збільшує ризик захворювання раком простати, легенів, шлунку і стравоходу.

Аналіз, опублікований в листопаді минулого року, також показав, що червоне м"ясо також сприяє розвитку даного смертельного захворювання, але у меншій мірі. Обидва види м"яса можуть містити велику кількість жиру і заліза, що можуть викликати ракові пухлини. Наголошується, що якщо кожна людина скоротить об"єм червоного і переробленого м"яса, що вживається, одного з десяти випадків раку кишки можна буде уникнути, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Вживання сосисок загрожує раком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі