середа, 06 жовтня 2010 15:44

Вживання алкоголю продовжує життя

Вживання алкоголю продовжує життя

Американські вчені з Техаського університету в ході останнього дослідження зробили сенсаційну заяву. Виявляється, помірне вживання алкоголю здатне продовжити людині життя, передает Врач.тв.

У експерименті, проведеному американськими фахівцями, взяли участь 1 824 добровольців обох статей у віці від 55 до 65 років. Перша група учасників випивала невелику кількість алкоголю регулярно, а друга група відмовилася від алкоголю після тривалого періоду випивання.

Результати експерименту шокували навіть дослідників. З'ясувалося, що люди, які протягом останніх 20 років взагалі не вживали алкоголь, мають підвищений ризик передчасної смерті на 49%.

Фахівці пояснюють це тим, що, припинивши вживати алкоголь, добровольці знайшли розслаблення в інших шкідливих звичках, таких як куріння і вживання жирної їжі. А люди, які випивають регулярно, але в маленьких кількостях, найчастіше ведуть здоровий спосіб життя.

Нагадаємо, у цілому близько 40% українців у віці від 14 до 18 років вживають "градусні" напої, а щотижневе розпивання пива в Україні серед наймолодшої публіки за останні чотири роки виросло вдвічі. Причім міцні напої стрімко наздоганяють пиво за популярністю.

Зараз ви читаєте новину «Вживання алкоголю продовжує життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі