середа, 28 лютого 2007 13:34

Вперше чіп дистанційного управління вживили у мозок птахів (ФОТО)

Китайські вчені заявили про новий технологічний прорив - їм вдалося вбудувати в мозок голуба "мікроелектроди", за допомогою яких дослідникам вдалося контролювати птаха за допомогою дистанційного управління.

C допомогою певних операцій над птахом фахівцям з Університету науки і технології провінції Шаньдунь (CDUST) вдалося змусити голуба літати у вказаному напрямку. Імплантанти стимулювали різні відділи мозку відповідно до команд учених і примушували птаха їх виконувати.




Керівник наукового проекту Су Сюечен заявив, що китайське досягнення стало першим подібним експериментом над голубом у світі. Досліди завершилися успішно.

Окрім дистанційного управління голубами, китайці 2005 року з таким же успіхом здійснили експеримент з контролю над мишами. Дослідники сподіваються, що "практичне застосування" їхнього винаходу "почнеться в найближчому майбутньому". Проте китайці не повідомили як можна використовувати дистанційно-керованих голубів у практичних цілях.







Фото REUTERS

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Вперше чіп дистанційного управління вживили у мозок птахів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі