четвер, 18 вересня 2008 11:43

Виявлено незвичайні властивості земної мантії

Американські вчені з університету Техасу в ході вивчення планети виявили незвичайні атомні властивості в нижнього шару земної мантії.

Учені в ході дослідження імітували умови, які, приблизно, існують усередині Землі. Потім за допомогою потужного джерела рентгенівського випромінювання визначали, які зміни відбулися в структурі матеріалів.

У результаті було встановлено, що під впливом тиску електрони в деяких атомах заліза спаровуються, хоча попередні дослідження показали, що в нижніх шарах мантії існують зони, де більшість електронів перебувають або в спареному стані, або в неспареному.

У своїй роботі американські вчені вперше одержали докази того, що в надрах Землі повинні існувати зони, де електрони перебувають у змішаному стані.

Тепер геофізикам треба буде переглянути основні закономірності, що управляють процесами в земних надрах. До того ж, стан електронів у мантії також може впливати на швидкість поширення сейсмічних хвиль, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Виявлено незвичайні властивості земної мантії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі