середа, 02 квітня 2008 09:05

Вітамін В захищає від серцевого нападу

Відомо, що вітамін В запобігає розвиток анемії у вагітних жінок, а також захищає немовлят від природжених патологій спини. Проте недавно учені прийшли до висновку, що вітамін В, що міститься в зелених овочах, бобах і горіхах, може ефективно боротися з негативними наслідками серцевого нападу.

В ході нового дослідження, група учених з Університету Джона Хопкинса виявила, що доза фолату (вітаміну В9) у розмірі 10 міліграм в день за тиждень до вірогідного серцевого нападу дозволяє значно полегшити стан пацієнта і зменшити вираженість інфаркту. Дослідження було проведене в лабораторних умовах.

Учені стверджують, що руйнівна дія на м"язові тканини унаслідок блокування артерій знижується в результаті прийому вітаміну В в 10 разів. Результати проведеного аналізу були опубліковані в останньому номері журналу Circulation. Заява про те, що фолієва кислота бореться з руйнівною дією серцевого нападу, була зроблена після попереднього дослідження, яке відзначило властивість вітаміну В знижувати небезпеку розвитку недоумства у літніх людей.

"Ми хотіли б зробити особливий акцент на тому, що для літніх людей особливо важливий прийом харчових добавок, що містять вітамін В", відзначає професор Девід Касс (DavidKass) з Університету Джона Хопкинса. - "Якщо отримані нами результати підтвердяться в ході клінічних випробувань, то буде знайдено новий доступний засіб боротьби з ускладненнями, що виникають у пацієнтів, що пережили серцевий напад".

Клінічні випробування встановлених доз вітаміну В на людях почнуться найближчим часом, відзначають фахівці. Попередні аналізи свідчать про те, що для людини середня лікувальна доза фолієвої кислоти повинна складати 200 міліграм в день, повідомляє Здоров"я України.

Зараз ви читаєте новину «Вітамін В захищає від серцевого нападу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі