субота, 02 серпня 2008 17:42

Винайдено новий спосіб спалювання жиру

Винайдено новий спосіб спалювання жиру
Американські дослідники розробили два види пігулок, що мобілізують внутрішні резерви організму, допомагають нарощувати м"язи і спалювати жир. Ці препарати допоможуть завжди бути в хорошій фізичній формі навіть тим, хто не дружить з фізкультурою.

Експерименти показали, що миші під впливом нових ліків можуть подолати відстань на 44% більшу, ніж зазвичай. Учені припускають, що аналогічну дію препарати матимуть і на людей, незалежно від рівня їхньої фізичної підготовки.

Під час дослідів на мишах з"ясувалося, що пілюлі сприяють спалюванню жирів. Проте їхня здатність підвищувати витривалість організму виявилася тільки тоді, коли мишам збільшили дистанцію пробігу. Під час нових марафонських тренувань піддослідні тварини під впливом препарату зуміли пробігти відстань на 77% більшу, ніж їхні родичі в звичайному стані.

За словами дослідників, ліки, що одержали назви AICAR і GW1516, впливають на ген, пов"язаний зі збільшенням м"язів і підтримкою м"язового тонусу. Як стверджує глава наукової групи професор Рональд Эванс з Howard Hughes Medical Institute, нові пілюлі допоможуть впоратися з м"язовою дистрофією, а також збільшити ефективність фізичних вправ тим, хто страждає на діабет або інші захворювання, при яких протипоказані великі фізичні навантаження.

В той же час фахівці побоюються того, що учасники спортивних змагань зловживатимуть новими препаратами. Тому учені розробили спеціальний тест, за допомогою якого можна буде виявити наявність обох речовин в сечі та крові спортсменів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Винайдено новий спосіб спалювання жиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі