середа, 19 березня 2008 10:03

Відсутність руху призводить до розвитку важких захворювань

Відсутність руху призводить до розвитку важких захворювань
 Відсутність руху практично гарантовано призводить до розвитку важких захворювань. До такого висновку прийшли учені з Університету Міссурі. Раніше було неодноразово доведено, що регулярні фізичні вправи дають змогу  уникнути захворювання на такі серйозні недуги, як рак, діабет і артрит. Проте нове дослідження показало, що проста відсутність фізичного навантаження підвищує шанси на те, що людина захворіє на хронічні захворювання.

У  рамках дослідження двом групам піддослідних городян пропонувалося на два тижні зменшити рівень свого фізичного навантаження: перша група повинна була робити не 6 тисяч кроків на  день, а 1,4 тисячі, друга - не 10 тисяч, а ті самі 1,4 тисячі. Для порівняння, середньостатистичний американець щодня робить 7 473 кроки.

Перед початком досліду і після його закінчення члени обох груп здавали аналіз, в рамках якого вивчалося: наскільки швидко організм абсорбує глюкозу і жир, що містяться в крові. Як виявилось, навіть два тижні зниженої активності призводили до того, що жир і глюкоза "затримувалися" в крові людини. Це дозволило зробити наступний висновок: чим довше людина веде малорухливий спосіб життя - тим більше вірогідність того, що вона захворіє на діабет або серцево-судинні захворювання, повідомляє Washington ProFile.

Зараз ви читаєте новину «Відсутність руху призводить до розвитку важких захворювань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі