середа, 21 травня 2008 18:41

Відкрито ген музичних здібностей

Фінські дослідники разом з колегами зі США ідентифікували одну головну й ще кілька потенційних областей генома людини, пов"язаних з музичними здібностями. Про це йдеться в повідомленні університету Хельсінкі (Фінляндія).

Дослідники провели генетичне обстеження, а також тести на музичні здібності в 15 фінських родинах. Результати дозволили говорити про існування генетичного компонента, пов"язаного зі здібностями до музики.

"Виявлення генів або генетичних варіантів, пов"язаних зі сприйняттям і виконанням музики, може дати новий підхід до розуміння ролі музики у функціонуванні людського мозку, людській еволюції та її відношення до лінгвістичних здібностей", - говорить провідний автор дослідження Ірма Ярвела з університету Хельсінкі.

Вчені відзначають, що "музична ділянка" геному перебуває там же, де раніше був встановлений ген, пов"язаний з розвитком одного з типів порушення мови - дислексії. Це, на їхню думку, говорить про те, що музичні здібності пов"язані з тими ж генетичними механізмами, що й мова.

Стаття про дослідження опублікована в журналі Journal of Medіcal Genetіcs, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Відкрито ген музичних здібностей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі