четвер, 19 червня 2008 09:57

Від чого захищає алкоголь

Від чого захищає алкоголь

Куріння і завищений індекс маси тіла – істотні чинники ризику втрати слуху, встановили лікарі Університету Антверпена (Бельгія).

Фахівці провели масштабне дослідження, в якому взяли участь дев"ять аудіологічних центрів з семи європейських країн. В цілому був перевірений слух більш ніж чотирьох тисяч людей.

Отоларингологи дійшли висновку, що активне куріння і зайва вага призводять до передчасного порушення слухової функції і прогресуючого перекриття слухового каналу в барабанній перетинці.

У людей, які палять і страждають від надмірної ваги, спостерігалося пошкодження слухового нерва, неправильна робота нервових клітин у вусі, ознаки невірної інтерпретації звуків в результаті збою нейросенсорної функції, дзвін у вухах або хронічна враження внутрішнього вуха. Навпаки, помірне споживання алкоголю мало захисний ефект проти ранньої втрати слуху. Як було помічено, один келих вина або пива на тиждень дозволив уберегти від глухоти навіть літніх людей, серед яких порушення слуху є типовою віковою проблемою. Проте лікарі стверджують, що здоровий спосіб життя допоможе зберегти слух до глибокої старості, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Від чого захищає алкоголь ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі