середа, 12 березня 2008 08:32

Ведення блогів позбавляє від стресу і депресій

Австралійські дослідники з Технологічного університету заявили про те, що ведення блогів допомагає не тільки поліпшити самопочуття людини, а й позбавитися від стресу та депресії.

За словами професора Суїнберн Сюзан Мур, щоб вилікувати депресію за допомогою блогів потрібно близько двох місяців, по закінченню яких ведучого блоггера полишає відчуття самоти, поліпшується самопочуття, він стає впевненішим у собі та з більшою готовністю приймає допомогу інших.

Фахівці порівнюють ведення блогів з веденням щоденників, оскільки це допомагає людям висловити свої емоції, розповісти про відчуття. Різниця між щоденниками і блогами лише в тому, що блоги доступні для прочитання іншим користувачам, а щоденник читає лише його автор.

Згідно даним Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ), до 2020 року депресія вийде на друге місце серед причин інвалідності і смертності людей в усьому світі, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «Ведення блогів позбавляє від стресу і депресій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі