понеділок, 15 грудня 2008 20:18

Вчені визначили гени повноти

Вчені визначили гени повноти

Міжнародна команда вчених провела масштабне дослідження і змалювала шість генетичних варіантів, пов"язаних з роботою структур головного мозку, що беруть участь у регулюванні харчової поведінки. Фахівці, на основі аналізу геному 90 тисяч чоловік, з"ясували, що шість варіантів генів асоціюються зі збільшенням індексу маси тіла - стандартним показником, що розраховується за співвідношенням ваги і квадрату росту.

Крім того, виявилося, що п"ять із шести описаних генів беруть участь у регулюванні харчової поведінки - перш за все, почуття голоду і насичення, - у відповідних центрах головного мозку. А це означає, що дані гени не пов"язані з особливостями травлення та обміну речовин.

При цьому більшість відомих на сьогоднішній день генів харчового ожиріння пов"язані з роботою головного мозку. Враховуючи нові дані, в майбутньому можуть з"явитися генетичні тести для виявлення осіб, схильних до ожиріння.

Вчені також припускають ймовірність появи нових препаратів, які беруть участь у регуляції апетиту.

Нагадаємо, що раніше американський антрополог Елізабет Кешдан, вивчивши типи жіночих фігур у кількох східних і західних країнах з"ясувала, що у жінок з сильним характером рідше зустрічається гарна фігура, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Вчені визначили гени повноти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі