середа, 04 червня 2008 13:36

Вчені створили програму для читання думок

Вчені створили програму для читання думок

Група американських учених створила комп"ютерну програму, яка може розпізнавати зони збудження головного мозку і пов"язувати їх з різними поняттями.

Учені з університету Карнеги-меллон під керівництвом Тома Мітчелла провели нове дослідження, в якому спробували встановити зв"язок між функціональними станами центрального органу нервової системи і реакцією на ті або інші предмети.

При дослідження піддослідних просять думати про певні властивості об"єкту на картинці, причому протягом декількох сесій. Тоді така концентрація послідовно задіює тільки свою частину нейронів.

В результаті ученим вдалося встановити, що відповідності між об"єктами на картинках і церебральними збудженнями виникають не тільки в корі головного мозку, але і в інших його частинах. Найважливішим результатом дослідження виявилося виділення зон активності або нервових структур, які виникали як реакція на різні зображення і були загальними для більшості піддослідних.

За словами Тома Мітчелла, подальша класифікація станів головного мозку дозволить значно просунутися в діагностуванні і лікуванні численних типів психічних розладів за допомогою спеціального кодування нейронів, які теоретично повинні реагувати особливим чином в тих або інших ситуаціях.

Раніше американські учені з Каліфорнійського університету (Берклі), використовуючи комп"ютер і устаткування томографії, розробили метод читання думок, що дозволяє передбачати, на що саме дивиться людина, повідомляє
itnews.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Вчені створили програму для читання думок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі