четвер, 29 травня 2008 19:18

Вчені пояснили пристрасть чоловіків до комп"ютерних ігор

Вчені пояснили пристрасть чоловіків до комп"ютерних ігор
Дослідники з"ясували, що навіть найцивілізованіший джентльмен може зміниться до невпізнанності в той момент, коли йому в руки дадуть ігрову приставку або посадять за комп"ютерну іграшку.

Вчені зі Стенфордського університету (США) вирішили з"ясувати, що відбувається з головним мозком у момент гри в комп"ютерні ігри. Для експерименту на чоловіків та жінок надягли шоломи з електродами, підключені до томографа, і запропонували їм зіграти в гру, де потрібно було захопити територію.

Виявилося, що у чоловіків та жінок різна мотивація. У чоловіків, що брали участь в експерименті, діяльність мозку активізувалася при захоплені все більшої території.

"Чоловіки за своєю натурою більш ревно ставляться до території. Не потрібно бути генієм, щоб зрозуміти, особини якої статі традиційно стають тиранами та завойовниками", - говорить автор дослідження доктор Аллен Рейс у статті в Journal of Psychіatrіc Research.

А жінки, хоча й освоювали гру, і успішно визначали шлях до перемоги, менше "рвалися" до успіху, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Вчені пояснили пристрасть чоловіків до комп"ютерних ігор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі