субота, 14 серпня 2010 19:19

Вчені не радять користуватись мобільним у закритих приміщеннях та авто

Вчені не радять користуватись мобільним у закритих приміщеннях та авто

Мобільний телефон працює на повну потужність у тому випадку, коли ним користуються в закритих приміщеннях чи авто. Вчені радять не користуватися ним в таких умовах, бо випромінювання тоді дуже сильне.

Залізна коробка машини відбиває електронні сигнали і вони акумулюються в салоні, тому шкідливий вплив на людину зростає.

Про це Gazeta.ua розповів представник центральної санітарної епідеміологічної служби України Олександр Штиль.

Вчений вважає, що кількість станцій обслуговування та мобільних апаратів буде постійно зростати. Хоча на даний момент мобільні не становлять такої загрози для людини.

"В нас зараз допустима межа випромінювання складає 2,5 мікроват на квадратний сантиметр. В Європі такий показник досягає 80 мікроват. І там люди не переживають через це. Тому від комп"ютера випромінювання може бути набагато інтенсивнішим", - зауважив Штиль.

Вчений розповів, що зараз Всесвітня організація охорони здоров"я поки не має однозначного погляду на шкідливість мобільників.

"Прямого зв"язку між хворобами та випромінюванням телефонів поки не знайшли. Та він ймовірно існує. Аби знизити його, треба дотримуватися кількох простих правил. Наприклад, не розмовляти по телефону в машині. Не говорити в підвалах та будинках з товстими цегляними стінами. Сигнал погано проходить крізь перешкоди і телефон працює на повну потужність. Крім того, краще використовувати гарнітуру, яка дозволяє не тримати мобільний біля голови", - наголосив Штиль.

Спеціаліст не радить купувати телефони до 16 років, бо тоді організм більш сприятливий для випромінювання.

"Мобільники також не варто носити на шнурку біля тіла. Там вони найближче до шкіри і негативно можуть на неї впливати", - додав він.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що використання мобільного телефону провокує появу раку головного мозку.

Зараз ви читаєте новину «Вчені не радять користуватись мобільним у закритих приміщеннях та авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі