пʼятниця, 11 травня 2007 12:36

Вчені: худі люди можуть бути товстими всередині

Багато струнких людей мають надмірну кількість вісцелярного жиру - жирових відкладень навколо внутрішніх органів, встановили британські вчені. При цьому, незважаючи на нормальний індекс маси тіла, значно збільшується ризик розвитку серцево-судинних захворювань і цукрового діабету.

У дослідженні, проведеному співробітниками британського Імперського коледжу, взяли участь 800 чоловік. З"ясувалося, що 45% жінок і приблизно 60% чоловіків із нормальним індексом маси тіла (ІМТ від 20 до 25) мали підвищений рівень вісцелярного жиру. Серед таких людей "худих зовні, товстих всередині" зустрічалися навіть професійні моделі, заявив керівник дослідження Джіммі Белл.

Опитування учасників показало, що люди з надмірним вісцелярним жиром частіше підтримували вагу за допомогою дієти, тоді як учасники з нормальним об"ємом вісцелярного жиру надавали перевагу регулярній фізичній активності.

За словами дослідників, повні люди, які ведуть активний спосіб життя і займаються спортом, можуть бути здоровішими, ніж худі люди з сидячим способом життя і малою фізичною активністю. Наприклад, величезні борці сумо, незважаючи на звисаючі складки жиру, ймовірно мають кращі показники обміну речовин, ніж деякі з худих малорухливих глядачів, що стежать за їхніми виступами. У борців сумо жир скупчується переважно під шкірою, а не відкладається навколо життєво-важливих органів і м"язів, повідомляє Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Вчені: худі люди можуть бути товстими всередині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі