понеділок, 19 травня 2008 11:01

Вагітність покращує здоров"я жінок на все життя

Вагітність покращує здоров"я жінок на все життя
Вагітність робить жінку швидшою і енергійнішою навіть через десятки років після пологів. До такого висновку прийшли американські учені з Університету Річмонда.

Подібне явище пояснюється дуже просто. Річ у тому, що під час вагітності і пологів жіночий організм виробляє значний об"єм гормонів, які викликають певні зміни в мозку.

В результаті, жінки, що стали мамами, мають кращий зір, координацію і пам"ять. Аналогічні процеси характерні і для тварин. Автори дослідження вважають, що таким чином природа поклопоталася про те, щоб матері було легко піклуватися про потомство.

Учені також переконалися в тому, що всі ці переваги зберігаються тривалий час. За їхніми підрахунками жінка може користуватися "бонусами" вагітності до 80 років.

Передбачається, що встановлення взаємозв"язку між змінами гормонального фону після вагітності і рівнем активності мозку дозволить удосконалити і значно підвищити ефективність традиційної замісної гормональної терапії, пише Medlinks.

Зараз ви читаєте новину «Вагітність покращує здоров"я жінок на все життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі