понеділок, 14 липня 2008 15:01

Вагітність не призводить до психічних порушень

Вагітність не призводить до психічних порушень
Вагітність не збільшує ризик психічних захворювань, повідомляють учені. Раніше передбачалося, що у вагітних і жінок відразу після пологів підвищений ризик психічних порушень, що погано впливає на здоров"я малюка.

Щоб переконатися, наскільки вірне таке твердження, команда учених проаналізували дані 14549 жінок, що народили дитину протягом останнього року. Під час вагітності і в післяродовому періоді у майбутніх мам порушення поведінки були значно рідше в порівнянні з невагітними жінками. При цьому учені відмітили, що на порушення психіки впливають заміжжя, стан здоров"я, схильність до стресових ситуацій. Сама ж по собі вагітність не пов"язана з підвищеним ризиком психічної патології.

Проте, жінки з групи високого ризику розвитку психічних порушень частіше були у віці від 18 до 25 років, не замужем або овдовілі, розведення або жінки, які ніколи не були заміжні. Також частота розладів поведінки була підвищена серед жінок, що перенесли ускладнення вагітності або що випробовують постійний життєвий стрес.

Період вагітності і ранній післяродовий період є дуже важливим не тільки для майбутньої дитини, але і для її матері, яка стає особливо чутливою і сприйнятливою в цей інтервал часу. Психіатрам необхідно поліпшити діагностику і лікування психічних порушень у майбутніх мам і жінок протягом деякого часу після народження дитини, повідомляє Здоров"я України.

Зараз ви читаєте новину «Вагітність не призводить до психічних порушень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі