середа, 22 вересня 2010 11:49

В Україні зібрали конкурента планшету iPad (ФОТО)

 
21 вересня виробник комп"ютерів "Навігатор" представив лінійку нової продукції, в тому числі ImPad - перший вироблений в Україні планшетний комп"ютер.

Пристрій з"явиться у продажу в листопаді-грудні за ціною $550-600.

"Цього року ми розраховуємо продати тестову партію в 1-2 тис. шт., А в наступному очікуємо продажі на рівні 20 тис. шт.", - Повідомив директор департаменту комп"ютерних систем "Навігатора" Олександр Костюк.

В Україні зараз продаються тільки iPad і кілька китайських noname-пристроїв низької якості, говорить президент холдингу Unitrade Group Володимир Колодюк. За словами керівника найбільшого інтернет-супермаркету електроніки Rozetka.ua Владислава Чечьоткіна, його магазин продає iPad за ціною від $800 до $1000 в залежності від конфігурації.

Незабаром конкуренцію iPad на ринку складе компанія Samsung - 2 вересня відбувся світовий реліз її пристрою Galaxy Pad, що працює на операційній системі Android.

"Пристрій буде продаватися і в Україні. Він з"явиться в магазинах вже у жовтні", - повідомив голова відділу продуктового маркетингу Samsung в Україні Олег Овчаренко.

Планшетні ПК з"явилися у світовій продажу восени 2002 року, коли Microsoft представила платформу Tablet PC, але до 2010 року показники продажів були вкрай низькими.

Хвилю інтересу до них викликала появу в січні цього року планшета iPad від Apple. За прогнозами DisplaySearch, вже до кінця року світовий ринок планшетів перевищить 5 млн шт. А в 2014 році їх продажу складуть 11-12% всіх портативних комп"ютерів, або 46 млн одиниць.

Оцінити переваги і недоліки планшета українського виробництва учасники ринку поки не змогли. Але, на їхню думку, конкурентам iPad навряд чи вдасться повторити його успіх.

За матеріалами Коммерсант-Україна

Фото ITC.UA
Зараз ви читаєте новину «В Україні зібрали конкурента планшету iPad (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі