середа, 13 жовтня 2010 12:31

В США розпочали лікувати людей за допомогою клітин ембріонів

В США розпочали лікувати людей за допомогою клітин ембріонів

У США почався перший в історії курс лікування людськими ембріональними стовбуровими клітинами.

До цього в країні застосовувалася тільки терапія на основі стовбурових клітин, отриманих з дорослих тканин.

Лікарі довели в суді, що людські ЕСК мають величезний потенціал для лікування хвороб і регенерації тканин. Їм перешкоджали супротивники абортів, адже ЕСК можуть бути отримані тільки шляхом "знищення людських ембріонів".

Хірурги ввели пацієнтові, що страждав від травми спинного мозку, мільйони клітин GRNOPC1 (попередники олігодендроцитів), виведених з ЕСК. Лікарі сподіваються, що клітини будуть стимулювати ріст нервових закінчень і сприятимуть відновленню пошкоджених нервів і позбавленню від паралічу. Експерименти на щурах засвідчили, що позитивний ефект досягається приблизно через місяць. Втім, головна мета - подивитися, наскільки безпечним буде лікування.

Верховний суд США вперше схвалив використання людських ЕСК в січні минулого року, але вже в серпні Управління з контролю якості продуктів і ліків, потребувало додаткових доказів того, що лікування не викличе кісту, як у тварин в деяких випадках.

У серпні 2010 року було отримано повторний дозвіл, але законність державного фінансування досліджень у цій області до цього часу перебуває під питанням.

Ім'я, вік і стать пацієнта не розкриваються.

Нагадаємо, що бразильський суд також ухвалив, що вчені можуть проводити дослідження ембріональних стволових клітин.

За матеріалами Компьюлента, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В США розпочали лікувати людей за допомогою клітин ембріонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі