неділя, 07 жовтня 2012 00:52

В Голландії розшукують банду викрадачів овець

В Голландії розшукують банду викрадачів овець
Фото: scienceblog.ru

У Нідерландах поліція почала операцію з пошуку злочинної групи, яка підозрюється у крадіжці кількох сотень овець, повідомляє Agence France-Presse.

Як зазначає агентство, нещодавно працівники правоохоронних органів повернули господарям 309 овець, однак винуватців викрадення тварин знайти не вдалося. Останній інцидент був зафіксований кілька днів тому в місті Неймеген неподалік від кордону з Німеччиною. Грабіжники викрали 41 вівцю. У правоохоронних органах зазначають, що про перші випадки в поліцію повідомляли ще в квітні, проте в останні два тижні крадіжки овець почастішали.

"Так, раніше овець крали, але тоді ці крадіжки були не такими масштабними", - зазначив представник аграрного відомства. Поліцейські вважають, що викрадачі овець швидше за все є організованою групою скотокрадів, про що свідчить характер злочинів.

У свою чергу фахівці з сільського господарства зазначають, що, не маючи певних знань і навичок, вкрасти багато овець не так просто: "потрібно розуміти, як правильно завантажити їх у транспорт, щоб відвезти". Імовірно, "овеча мафія" могла нелегально переправити викрадених тварин за кордон або відправити їх на забій у Нідерландах, після чого продати м'ясо.

Додамо, що в середньому в Європі одну вівцю можна купити за 140 євро.

Зараз ви читаєте новину «В Голландії розшукують банду викрадачів овець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі