середа, 13 лютого 2008 10:03

В Японії представлений прототип комп"ютеризованого танка нового покоління

Прототип японських комп"ютеризованих танків нового покоління, які миттєво обмінюватимуться між собою інформацією в бою, представлений сьогодні журналістам у дослідницькому центрі міністерства оборони Японії в місті Сагаміхара. Ці машини оснащені, як затверджується, унікальними системами наведення, зокрема на малі рухомі цілі, що, за задумом розробників, дозволяє використовувати їх проти терористів і груп спецназу.

Нові танки з 120-міліметровою гарматою постачатимуться в армію з 2010 року, вони стануть одними з найдорожчих у світі. Ціна однієї машини - 700 млн ієн (близько 6,5 млн доларів за поточним курсом). Це щонайменше удвічі дорожче за американський М-1 "Абрамс".

Нові машини повинні прийти на зміну нинішньому японському танку типу "90". Він вважається найдорожчим у світі й ніколи не брав участі в бойових діях. Новий танк важить близько 44 тонн - приблизно на 6 тонн менше нинішнього. Вага американських "Абрамс" різних модифікацій - від 57 до 62 тонн.

Після закінчення "холодної війни" уряд Японії різко скоротив витрати на закупівлі танків та інших озброєнь, призначених для відбиття масованого ворожого десанта. Головний упор тепер робиться на системи протиракетної оборони і розвиток сил швидкого реагування, здатних обороняти віддалені острови, зокрема в Східнокитайському морі, де стикаються інтереси Токіо і Пекіна, передає ИТАР-ТАСС.
Зараз ви читаєте новину «В Японії представлений прототип комп"ютеризованого танка нового покоління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі