субота, 24 липня 2021 17:08

В Африці випав сніг і вдарили морози - побиті рекорди найнижчої температури

В Африці випав сніг і вдарили морози - побиті рекорди найнижчої температури
За прогнозами синоптиків така погода протримається протягом тижня. Фото: Kristin Vogt from Pexels

24 липня у 19 районах центральної частини Південно-Африканської Республіки були побиті історичні рекорди найнижчої температури. Не минулося й без опадів - випав сніг.

В місті Кімберлі температура повітря була мінус 9,9°С. Таких низьких температурних показників у регіоні не реєстрували за весь період метеорологічних спостережень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повені у Німеччині: у країні знову прогнозують негоду

Вперше за багато років у різних районах країни випав сніг. У Йоганнесбурзі температура повітря вночі опустилася до мінус 7°С. Минулого разу подібний холодовий рекорд зафіксували 19 липня 1995 року - мінус 6,3°С. За прогнозами синоптиків така погода протримається протягом тижня.

Туреччина потерпає від масштабних повеней внаслідок сильних злив. Чорноморське узбережжя постраждало найбільше, адже саме там розбушувалася стихія. Затопило місто Архаві й кілька селищ поруч. У цей район можна дістатися тільки на човнах.

Зараз ви читаєте новину «В Африці випав сніг і вдарили морози - побиті рекорди найнижчої температури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі