середа, 14 січня 2009 08:54

Успіхи людини у бізнесі залежать від довжини пальців на руці

Успіхи людини у бізнесі залежать від довжини пальців на руці

Успіхи людини у фінансовому бізнесі можна передбачити по довжині пальців на його руці, вважають учені.

Дослідники Кембриджського університету виявили, що серед трейдерів лондонського Сіті найбільші гроші заробляють ті, чий безіменний палець довший, ніж вказівний.

Учені давно помітили, що високий рівень тестостерону може викликати підвищену агресію і сприяти швидшому ухваленню рішень. Раніше також висловлювалися думки, що співвідношення довжини вказівного і безіменного пальців також впливає на успіхи в спорті.

Фахівці національної Академії наук вважають, що розміри пальців, що формуються у плоду в утробі матері, у свою чергу, залежать від рівня тестостерону в матці в період виношування.

Дослідник Джон Коутс минулого року повідомив, що високий рівень тестостерону, судячи за результатами його експериментів, сприяє короткостроковим успіхам у фінансовій діяльності.

Група вчених, яку він очолював, виявила, що трейдери, у яких вранці був найбільш високий рівень тестостерону в крові, частіше за інших приносили найбільший прибуток.

Дослідники роблять свої висновки на основі вивчення роботи 44 трейдерів лондонського Сіті. Деякі з них заробляли більше 4 млн фунтів (близько 5,83 млн доларів) в рік.

Протягом 20 місяців трейдери з довшим безіменним пальцем по відношенню до вказівного заробили в 11 разів більше грошей, ніж ті, у кого, навпаки, безіменний палець набагато коротший, ніж вказівний.

Цей "біологічний " чинник впливає на успіхи точно так же, як і роки роботи на фінансовому ринку.

Відомо, що найбільш досвідчені трейдери заробляють приблизно в 9 разів більше, ніж новачки.

Але навіть серед найбільш досвідчених трейдерів володарі довгого безіменного пальця щорічно заробляли значно більше - близько 838 тисяч фунтів при середніх 154 тисячах.

Тим часом, бельгійські вчені виявили, що чоловіки з довшим безіменним пальцем стають менш відкритими для тих оточуючих і з меншою готовністю дають гроші іншим учасникам експерименту.

І навпаки - ті, чий безіменний палець був набагато коротший вказівного, з грошима розлучалися легше за останніх.

Дослідник Кобе Міллет вважає, що подібні біологічні чинники дійсно впливають на поведінку людей.

"Отримані результати свідчать про те, що рівень дії тестостерону на плід впливає на поведінку людини протягом всього її життя", - говорить Міллет, повідомляє Бі-бі-сі

Зараз ви читаєте новину «Успіхи людини у бізнесі залежать від довжини пальців на руці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі