вівторок, 22 квітня 2008 12:29

Успіх в боротьбі з курінням залежить від фази менструального циклу

Успіх в боротьбі з курінням залежить від фази менструального циклу
Вірогідність успіху спроби кинути палити може залежати від фази місячного циклу, на якій знаходиться курець, вважають дослідники з Університету Міннесоти. За їх даними, жінки, що припиняють палити на початку циклу, значно частіше повертаються до шкідливої звички, повідомляє Лента.ру.

У проведеному ученими експерименті взяли участь 200 курців. Половина піддослідних припинила палити, знаходячись на початковій, фолікулярній стадії циклу. Учасниці з другої групи зробили аналогічну спробу на фазі "жовтого тіла", яка передує менструації.

Через 30 днів після початку дослідження 86% жінок з першої групи почали палити знову. У другій групі цей показник склав тільки 66%.

На думку учених, виявлена закономірність може бути пов"язана із змінами гормонального фону на різних стадіях менструального циклу. Не виключено, що перепади рівнів гормонів можуть впливати на тяжкість синдрому відміни при відмові від сигарет. Крім того, від гормонального фону може залежати інтенсивність обміну речовин і швидкість виведення нікотину і його метаболітів з організму курців.

Звіт про дослідження опублікований в журналі Addiction.

Зараз ви читаєте новину «Успіх в боротьбі з курінням залежить від фази менструального циклу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі