вівторок, 15 липня 2008 16:09

Українські кисло-молочні продукти небезпечні для здоров"я

Українські кисло-молочні продукти небезпечні для здоров"я
Близько 90% кисло-молочних продуктів, вироблених в Україні, є небезпечними для здоров"я.

В результаті перевірок кисломолочних продуктів, проведених Держпотребстандартом у всіх регіонах України, виявлено, що кількість консервантів в них перевищує безпечну для здоров"я людини норму. Зокрема, бензолова кислота може стати причиною розвитку алергії або раку.

"Коли ми перевірили кисломолочні продукти, в них ми виявили і штучні фарбники, і консерванти, і сорбінову, і бензолову кислоти. У гонитві за прибутком виробники купували дешевих фруктових наповнювачів, які не передбачені для використання в молочних продуктах", - підкреслив начальник науково-дослідного Центру перевірки продукції Укрметргосстандарт Володимир Семенович.

За його словами, кисломолочні продукти відносяться до тієї категорії продуктів, де заборонено використовувати штучні фарбники і консерванти.

Загрозу складають також тістечка, вафлі і торти з великою кількістю рослинних жирів - вони також можуть стати причиною розвитку раку.

Раніше закупівельні ціни на молоко знизилися, в чому Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко звинувачує монополістів, повідомляє korrespondent.net.

Зараз ви читаєте новину «Українські кисло-молочні продукти небезпечні для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі