неділя, 25 березня 2007 11:44

Україна співпрацюватиме із США у космічній галузі

Україна передала США проект рамкової угоди про співпрацю в дослідженні і використанні космічного простору в мирних цілях. Про це повідомили в Національній космічній агенції України (НКАУ). Документ перебуває в Держдепартаменті США на узгодженні. На думку НКАУ, угода "матиме велике значення для розвитку країни".

В рамках співпраці з США 2006 року проведено переговори керівництва НКАУ з провідними американськими аерокосмічними компаніями "Боїнг" і "Орбітал Саєнс". Протягом конференції NASA "Розвиток нових космічних досліджень" відбулося обговорення можливості участі України в американській програмі "Експлорейшн Стретеджі".

Підприємства космічної галузі України 2006 року збільшили обсяги реалізації товарної продукції. Такі дані навели у Національній космічній агенції України (НКАУ).

Розробка підприємствами інвестиційних проектів, що мають визначальне значення для розвитку космічної галузі, є одним із пріоритетів НКАУ на 2007 рік. Поміж першочерговими завданнями є ухвалення нової Загальнодержавної космічної програми на 2007-2011 роки, реалізація спільного з Бразилією проекту "Циклон-4", підготовка до запуску супутників EgytSat і "Січ-2".

НКАУ налаштована на поглиблення і розширення міжнародної співпраці у сфері космічної діяльності з Росією, США, Китаєм, Європейським космічним агентством, країнами Європи, Азії і Латинської Америки, повідомляє РБК-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Україна співпрацюватиме із США у космічній галузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі