субота, 30 серпня 2008 11:30

Учені з"ясували, чому так важко зловити муху

Учені з"ясували, чому так важко зловити муху
Американські учені з Каліфорнійського технологічного інституту з"ясували, як мухам вдається уміло уникати ударів мухобойки.

Фахівці за допомогою відеозаписів з"ясували, що врятувати своє життя мусі допомагає швидкодія мозку і уміння заздалегідь планувати свої дії. При цьому комахи швидко встановлюють, звідки надходить загроза, і уміло готують шлях до відступу.

За словами учених, щоб привести своє тіло в повну готовність до польоту, мусі потрібно всього 0,1 секунд. За цей відрізок часу муха встигає перемістити свій центр тяжіння в таке положення, що дозволяє простим розтисненням кінцівок ухилитися від загрози.

Що характерно, в положення боєготовності мухи можуть привести себе з практично будь-якої позиції - під час годування, руху та навіть спаровування. При цьому, щоб розправитися з мухою, до неї потрібно поволі підкрастися і завдати удару мухобойкою по тому місцю, що знаходиться попереду неї, повідомляє 24UA.

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували, чому так важко зловити муху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі