вівторок, 24 червня 2008 10:02

Учені з"ясували, чого хоче жінка

Психологи з Університету Техасу в Остіні виступили з новою гіпотезою, що пояснює, які чинники враховує жінка, яка обирає собі чоловіка.

Традиційно прийнято вважати, що жінка обирає чоловіка, ґрунтуючись на одному головному критерії - в якого роду відносинах вона зацікавлена. Так, представниці прекрасної статі, зацікавлені в довгострокових відносинах, вибирають партнерів чоловіків, які здатні піклуватися про них і їх дітей. Жінки, охочі до короткострокових романів, роблять акцент на привабливості і фізичному стані чоловіка.

Нова гіпотеза свідчить, що ці принципи вибору залишаються в силі, проте жінки коректують свої запити, виходячи з власної привабливості. Так, наприклад, гарні жінки не задовольняються "середніми" за якістю чоловіками, які цілком прийнятні для не надто гарних.

Автори дослідження виділили чотири головні якості, що жінки оцінюють в потенційних партнерах. По-перше, "хороший" набір генів, тобто чоловік повинен бути здоровою, зовні привабливою і розумною людиною; по-друге, рівень матеріального добробуту чоловіка; по-третє, його бажання мати дітей і його батьківські якості; по-четверте, його відданість і вірність даній жінці.

Більшість жінок розраховують на те, що їх обранець отримає вищі бали за всіма цими категоріями. Проте частина жінок, чия самооцінка нижча (тобто, вони вважають себе менш привабливим), згодні поступитися принципами, визнати, що ідеального чоловіка знайти складно і вибирають собі партнера, який не повною мірою відповідає заявленим критеріям, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували, чого хоче жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі