пʼятниця, 21 березня 2008 09:59

Учені зрозуміли різницю між коханням і закоханістю

Дослідження Джана Гонзага підтвердило, що закохані значно менше звертають уваги на красивих, але незнайомих людей.

Особливо це правило справедливо відносно тих, хто зустрічається зі своїм партнером близько трьох років.

Соціальний психолог Гонзага залучив до своїх досліджень студентів Університету штату Каліфорнію в Лос-Анджелесі.

60 молодих людей було розділено на три групи: закохані, вільні і ті, які зустрічається тільки для інтимних стосунків.

Дослідження проходило по максимально спрощеній системі: студентам показували фотографії незнайомих людей, і, в тому разі якщо зображення викликало сексуальний потяг в учасників експерименту, вони повинні були кидати спеціальні квитки в коробку.

У результаті "голосування" з"ясувалося, що закохані набагато рідше реагують на красивих незнайомців. Тільки шоста частина закоханих студентів звертала особливу увагу на фотографії незнайомих людей так само часто, як учасники контрольної групи вільних студентів.

Ще одна спроба учених пояснити феномен любові призвела до висновку, що це почуття працює само на себе і допомагає зберегти стосунки. Почуття кохання блокує увагу людини, не даючи їй в певній ситуації відволікатися на потенційні об"єкти пристрасті.

Результатом стало виявлення істотних відмінностей між реакціями на одну і ту ж ситуацію у закоханих людей і людей, охоплених непостійною пристрастю. Тобто людям варто розрізняти Кохання і Закоханість, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Учені зрозуміли різницю між коханням і закоханістю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі