пʼятниця, 28 березня 2008 08:59

Учені знайшли щелепу найдавнішого європейця (ФОТО)

Учені знайшли щелепу найдавнішого європейця (ФОТО)

У гірській місцевості Атапуерка, провінція Бургос, іспанські палеонтологи виявили щелепу найстарішого європейця, який жив на Землі близько 1,2 мільйонів років назад.

За словами професора палеонтології Мадридського університету Мануеля Домінгеса-Родріго, останки були знайдені в гірській місцевості Атапуерке ще 30 червня 2007 року при розкопках У так званій Печері слона.

Тоді ученими були виявлені щелепа первісної людини, примітивні знаряддя праці і кістки тварин.

На даний момент дослідники не можуть точно сказати, чи належать останки предкові сучасної людини або ж якомусь вимерлому згодом вигляду. Відомо лише, що мова йде про найстаршого європейця.

Експерти відзначають, що до цих пір самим стародавніми останками людини вважалися кістки мешканця Європи, що жив тут 800 тисяч років назад, знайдені в 1994 році також в районі Атапуерки.

Атапуерка - вододіл між річками Ебро і Дуеро - єдиної прямої, без водних перешкод, шлях з Європи углиб Піренейського півострова. Мабуть цим, на думку дослідників, і пояснюється наявність тут численних стоянок стародавньої людини, повідомляє Вовремя.info

Зараз ви читаєте новину «Учені знайшли щелепу найдавнішого європейця (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі